Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Webinarreeks racisme: Wat is de impact van racisme en hoe ga je ermee om? Met Naima Charkaoui

-

Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem en daar staan we nog weinig bij stil. In dit webinar – gebaseerd op haar boek Racisme: over wonden en veerkracht – legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid schaadt van mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen zowel mensen die zelf geviseerd worden door racisme als mensen in hun omgeving en professionals aan de slag.

Naima Charkaoui werkt sinds 2001 rond mensenrechten, ongelijkheid en racisme. Ze is auteur van o.m. Racisme, over wonden en veerkracht (voor volwassenen) en Racisme, stop de pijn (voor kinderen, i.s.m. Ikrame Kastit en Uit de Marge).

Bekijk hier alvast het interview met Naima in Zwijgen is geen optie.

Alle lezingen gebeuren live via Webinargeek (niet via een opname). We voorzien tijdens de webinar tijd voor vragen van het publiek. Wie ingeschreven is, ontvangt daags na het webinar een opname. De opname is 7 dagen te herbekijken.

Voor wie?
Geadopteerden, (kandidaat-)adoptieouders, professionals en iedereen die interesse heeft in het thema.

Prijs?
15 EUR (gratis voor buddy's)

Inschrijven?
Via deze link

Roept het webinar vragen op of wil je naar aanleiding van het webinar met iemand praten, dan kan je voor ondersteuning terecht bij een nazorgmedewerker van Steunpunt Adoptie.

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen