Contacteer ons of spring binnen op Gordunakaai 85a in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Buddywerking

Veel geadopteerden willen graag praten met iemand die ook geadopteerd is. En heel wat volwassen geadopteerden willen iets betekenen voor andere geadopteerden. Ze bieden ons regelmatig hun medewerking aan en wij willen daar iets concreets mee doen. Dit vertaalt zich in ons buddyproject.

We hebben een subsidiedossier ingediend bij Flanders' care en in het najaar van 2017 hebben we daar een postief antwoord op gekregen. Vandaag zijn we volop bezig met de uitwerking van het project. We zullen hierbij ondersteuning krijgen van Knooppunt-online en onze partners: Associatie Geadopteerden Vlaanderen (AGV) en het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA). We hopen in september 2018 van start te kunnen gaan!

Wil je op de hoogte blijven van onze buddywerking, wil je een buddy worden of wens je later graag een gesprek met een buddy? Laat het weten aan Margot van Steunpunt Adoptie. 

Geadopteerden helpen geadopteerden

Via de buddywerking willen we onlinehulp bieden, op maat van de doelgroep. We leiden volwassen geadopteerden op tot buddy’s om aan anderen steun te kunnen bieden.

Buddywerking is drempelverlagend en schept vertrouwen. De buddy wéét wat adoptie is. Waar de hulpverlener vooral begrip kan opbrengen, weet een buddy uit ervaring wat je meemaakt. Hij begrijpt je ten volle. Deze nood om begrepen te worden zien we in veel hulpvragen terugkomen.

De buddywerking verloopt in de eerste plaats online. Via een online platform kan je eenvoudig en veilig contact opnemen met een buddy. De buddy’s vangen de vragen op en gaan aan de slag.

Het contact gebeurt via een-op-eengesprekken door middel van beeldbellen, mail en/of chat (eventueel anoniem). Indien gewenst kan er ook face-to-facecontact gelegd worden.

Wat is onze rol?

Onze rol bestaat erin de buddy’s op te leiden en te ondersteunen. Buddy's krijgen een opleiding en worden gecoacht en ondersteund door elkaar en een nazorgmedewerker.

Het contact tussen de buddy's en het nazorgteam verloopt zowel online, als face-to-face tijdens ontmoetingen, supervisies en verdere ondersteuningsmomenten. 

Buddy worden?

In het voorjaar van 2018 starten we met de opleiding van de buddy's.  Wil je graag buddy worden? Stuur ons een mailtje en wij nodigen je uit voor een eerste gesprek.

Wil je een buddy?

Het project wordt in september gelanceerd. Je kan zowel via het online platform een buddy vragen, als via mail. Zodra het platform online staat, kan je contact opnemen met je toegewezen buddy. 

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

28 jan
Actueel
Sinds 2013 kunnen geadopteerden, wanneer zij hun roots willen opzoeken of een rootsreis willen o…
25 jan
Adoptie ID
Wie is Patsy Van den Bogaert en wat is haar link met adoptie? Naam: Patsy Van den Bogae…
21 dec
Evenement
Vrijdagavond 20u. De zaal in CC de Werf loopt goed vol. Geadopteerden, (kandidaat-)adoptieou…
21 dec
Verslag
Het Festival van de Gelijkheid in Gent pakte dit jaar opnieuw uit met een zeer uitgebreid en boe…