Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

25 mrt
Adoptie ID

Wie is Indra Hagelstein en wat is haar link met adoptie?

Naam: Indra Hagelstein
Leeftijd: 20

Wat is jouw link met adoptie? Ik ben op mijn vierde geadopteerd en kom uit China. Nu woon ik in Nederland.

Heb je nog herinneringen aan China? Nee, helaas niet.

Welke weg heb je afgelegd in je adoptieverhaal?
Ik heb al op jonge leeftijd hulp gehad voor mijn adoptieproblemen. Dit ging best goed en na anderhalf jaar ben ik hiermee gestopt. Vanaf mijn middelbare schooltijd ging het weer minder, omdat ik contact maken heel moeilijk vond. Na ongeveer vijf jaar met veel struggles rond te hebben gelopen, zocht ik uiteindelijk opnieuw hulp: diverse therapieën, een opname en dagbehandeling volgden. Ik startte ook therapie specifiek gericht op mijn adoptietrauma. Hier ben ik anno 2021 nog steeds mee bezig. Ik ondervind dezelfde moeilijkheden als in mijn kinderjaren: hechtingsproblemen, verlatingsangst, nachtmerries, laag zelfbeeld, loyaliteitsgevoelens, schaamte- en schuldgevoelens …

Onlangs bracht je ‘Grenzeloos gewenst’ uit. Vanwaar heb je de moed en kracht gehaald om een dichtbundel uit te brengen?
Eind 2019/begin 2020 ben ik heel erg op zoek geweest naar manieren om mijn biologische ouders te vinden. Tot op heden heb ik geen resultaat. Ik heb een DNA-test gedaan, maar ook daar komt voorlopig niets uit.
Uiteindelijk zocht ik naar ervaringsverhalen van andere geadopteerden (Chinezen), maar die ontbraken in Nederland of ze waren vooral voor 30+. Ik schreef al gedichten, maar was inmiddels ook bezig met het schrijven van gedichten gericht op mijn adoptie. Ik had nooit de intentie om ze uit te brengen, maar toen ik tegen geen herkenning aanliep, begon het idee toch meer te spelen. Vooral omdat ik het mis(te), wilde ik het voor anderen aanbieden.

Het eerste exemplaar was voor je adoptieouders. Hoe was het voor jou om dit met hen te delen? En hoe was het voor hen om dit boek te krijgen?
Ik vond het heel spannend om het te geven, omdat ik eerder nog nooit een gedicht met hen had gedeeld. Ze vonden het heel mooi om de dichtbundel te krijgen en zijn heel trots.

Wat houdt je nu bezig i.v.m. je adoptie?
Ik heb nog altijd hoop op een DNA-match of iemand die mij kan helpen met het vinden van mijn biologische ouders. Ook heb ik het plan om een rootsreis te maken, maar omdat dat heel duur is, heb ik een doneeractie opgezet. Verder hoop ik dat mijn boek Grenzeloos Gewenst nog meer wordt verkocht, omdat ik het belangrijk vind dat de minder mooie kanten van adoptie worden belicht.

Gepost in: Adoptie ID

12 apr
Interview
“Hoe was het voor jou om als persoon van kleur op te groeien in België?” Vijf volwassen gead…
12 apr
Interview
Marc en Carl startten de adoptieprocedure in 2006. Toen hun interlandelijk adoptietraject na vie…
08 apr
Hulpverlener in de kijker
Villa Kameleon is een praktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie op onze adoptiekaart. Wij spr…
02 apr
Tips & tricks
De paasvakantie is voor sommige gezinnen al een weekje bezig. Toch willen we jullie deze lees-, …