Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Verhalen van adoptieouders

Verhalen en interviews
Blog / reportage / podcast / leerportaal:
  • Rehaet: What dumplings can't fix: Een Engelstalige podcast over hoe adoptieouders eten gebruiken om hun adoptiekinderen met hun herkomst te laten verbinden. En wat er gebeurt als die kinderen opgroeien en aangeven dat dat niet voldoende was.
  • De Bergjes: Een blog met ervaringsverhalen van adoptie van kinderen met een special need om deze kinderen voorbij de medische labels een gezicht en karakter te geven.
  • De Wachtkamer: Felix en Marije hebben bijna alles: een goed huwelijk, een mooi huis en goede carrièreperspectieven. Hun geluk willen zij compleet maken met een kind. Maar wat als dat niet lukt via de natuurlijke weg? In deze Nederlandse reportage uit 2015 wordt een koppel gevolgd dat 2 kinderen met special needs adopteert.
  • 'Doe mij maar een Koreaantje': Een documentaire (2006) van het Nederlandse programma 'Andere Tijden' over de duizenden Koreaanse kinderen die in jaren '70 en '80 door Nederlandse ouders geadopteerd werden. De documentairemakers spreken met verschillende betrokkenen (waaronder adoptieouders).
  • Leerportaal Opgroeien - Adoptie van kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte: Op dit online leerportaal van Opgroeien vind je verschillende videogetuigenissen van adoptieouders in Vlaanderen die kozen voor de adoptie van een kind met special needs.
  • Waarom kies je bewust voor adoptie van een 'zorgenkind'?: Kandidaat-adoptieouders haken soms af wanneer het kindprofiel niet aan hun verwachtingen beantwoordt. Dat komt omdat er meer oudere kinderen en kinderen met specifieke zorgen opgegeven worden voor adoptie. Maar sommige ouders kiezen net bewust voor die special needs. Radio 1 interviewde Belinda Knuppels, die samen met haar partner kinderen met special needs adopteerde.