Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Als ik mijn kind heb afgestaan, kan ik dan terugkomen op mijn beslissing?

Als geboorteouder kan je ten vroegste 2 maanden na de geboorte van het kind toestemming geven tot adoptie. In de tussentijd kan je ervoor kiezen om je kind te laten plaatsen bij de kandidaat-adoptieouders of een pleeggezin. Je kan je kind in die periode zien en ook nog steeds besluiten om je kind zelf te houden.
Eens je hebt toegestemd in de adoptie is intrekking van deze toestemming slechts mogelijk tot het tijdstip van de uitspraak van het vonnis en, ten laatste, zes maanden na de indiening van het verzoekschrift tot adoptie.

Er bestaan verschillende (online) verenigingen waar je terecht kan om je verhaal en ervaringen te delen met andere afstandsouders.

  • DNA: De Nederlandse Afstandsmoeder is een vereniging die zich allereerst richt op de Nederlandse afstandsmoeders. Maar ze willen ook samenwerken met afstandsmoeders in het buitenland om gegevens en ervaringen uit te wisselen, zodat we ook internationaal sterker komen te staan.
  • Mater Matuta: Deze Vlaamse vzw komt op voor alle slachtoffers van gedwongen adopties.Ze ijveren voor openheid binnen het adoptiegebeuren in het verleden en heden en organiseren informatiebijeenkomsten. 
  • Fiom: is een Nederlandse vereniging die wil bevorderen dat elke ongewenst zwangere vrouw een vrije, weloverwogen keuze kan maken die past bij haar leven, bij haar waarden en toekomst. 

Naar het FAQ overzicht