Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Ik wil graag in contact komen met andere geadopteerden. Bestaan er in Vlaanderen groepen van geadopteerden?

Er zijn verschillende groepen van geadopteerden die regelmatig samenkomen en elkaar ondersteunen in het geadopteerd zijn:

  • APU staat voor ‘Adopted People United’. Elke maand houden ze afspraak in Limburg voor een gezellige praatavond voor en door geadopteerden. Het maakt niet uit van welk land je afkomstig bent (ook België), geadopteerd is geadopteerd.
  • TE AWA omschrijft zich als 'een gekke, grappige, speelse, open, respectvolle, veilige, leuke én creatieve groep door en voor geadopteerden die maandelijks samenkomen in regio Gent'.
  • Geadopteerd.be is een Facebookpagina voor geadopteerden die in contact willen komen met andere geadopteerden of gewoon benieuwd zijn naar ervaringen van anderen.
  • BAK: B.A.K. is een VZW met als doel om het onderlinge contact tussen de Belgische geadopteerden van Koreaanse origine en het contact tussen hen en de Koreaanse gemeenschap te bevorderen, door middel van een platform voor uitwisseling en ontmoetingen en het organiseren van sociaal-culturele evenementen die verband houden met de identiteit van geadopteerde en/of met Korea en haar cultuur.
  • Boliviaans geadopteerden is in 2013 ontstaan nadat enkele Boliviaans geadopteerden graag andere Boliviaans geadopteerde mensen leerde kennen. Een viertal keer per jaar komen ze samen. Tijdens deze bijeenkomsten komen thema's als Bolivië, adoptie en roots wel aanbod, maar moeten niet centraal staan.
  • Rwanda en zoveel meer is ontstaan uit een verlangen om mensen van Rwandese afkomst te verenigen. 

Naar het FAQ overzicht