Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Wil je meer weten?

Hier vind je meer informatie over uiteenlopende thema's zoals belang van het kind, specifieke ondersteuningsbehoeften, nazorg, opvoeding, identiteit en herkomst.

Puberteit:

  • Webinar: Vervroegde puberteit en adoptie
  • Vervroegde puberteit
  • De adoptiepuberteit

Bekijk alles

Webinar: Vervroegde puberteit en adoptie

Puberteit is het optreden van seksuele rijping. De leeftijd waarop dit begint, verschilt per persoon. Bij meisjes is dat gemiddeld tussen 9 en 14 jaar, bij jongens tussen 10 en 15 jaar. Wanneer er bij meisjes tekens zijn van puberteitsontwikkeling vóór hun 8 jaar en bij jongens vóór hun 9 jaar, is er sprake van een vervroegde puberteit. Interlandelijk geadopteerde kinderen lopen meer risico op vervroegde puberteit dan niet geadopteerde leeftijdsgenoten. En hoewel vervroegde puberteit op zich geen special need is, hangt het er wel mee samen.
​​​​​​​
In deze webinar komt dokter Sara Van Aken, pediatrie Endocrinologie en Diabetes in het UZ Gent aan het woord. We staan stil bij de oorzaken van vervroegde puberteit bij transnationaal geadopteerde kinderen, hoe de behandeling eruit ziet en wat de impact is op de (lichamelijke en sociaal-emotionele) ontwikkeling.

​​​​​​​Dit webinar werd georganiseerd op 7/12/2022 en kan je hier herbekijken (€ 5).