Contacteer ons of spring binnen op Gordunakaai 85a in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

03 jul
Filmbespreking

In juni lanceerden we via onze website en sociale media een wedstrijd om tickets te winnen voor de documentaire Three Identical Strangers. De docu, die focust op een drieling die bij hun geboorte gescheiden en elk door een ander gezin geadopteerd werd, wekt bij veel mensen duidelijk interesse op. We ontvingen veel interessante inzendingen, die bovendien vaak met hetzelfde onderwerp te maken hadden: de invloed van nature vs. nurture

Het nature-nurture-debat is onder wetenschappers al heel lang een belangrijk topic en is ook in de adoptiewereld bijzonder relevant: welke rol spelen de genen in het karakter van een kind, welke invloed heeft opvoeding? De antwoorden die we toegestuurd kregen op onze filmwedstrijd, kwamen zowel van adoptieouders en -grootouders, kandidaat-adoptieouders en geadopteerden.

Sommige geadopteerden waren op zoek naar hun biologische familie of hadden die net gevonden en vroegen zich af "lijk ik op hen?". Veel kandidaat-adoptieouders waren benieuwd naar wat kinderen biologisch gezien meekrijgen en wat opvoeding doet met hun persoonlijkheid. Een kandidaat-adoptieouder was zelf deel van een identieke tweeling en voelde zich dus bijzonder aangesproken door de documentaire.

De centrale vraag is dezelfde: wat is aangeboren, wat is aangeleerd? Maar ook: welke rol speelt bloedverwantschap in een relatie?  De docu Three Identical Strangers draait momenteel in enkele cinema’s (o.a. Cinema Zed in Leuven, Cinema Sphinx in Gent, BUDA Kunstencentrum in Kortrijk en Cinema Cartoon's in Antwerpen) en werpt een licht op die vragen.

Wil je graag wat meer weten over de film?

Gepost in: Filmbespreking

19 sep
Adoptie ID
Wie is Kristien Wouters en wat is haar link met adoptie? Naam: Kristien Wouters Leef…
02 sep
Actueel
Organiseer je als groep of vereniging van adoptiebetrokkenen een activiteit? Tot 31 oktober kan …
03 jul
Filmbespreking
In juni lanceerden we via onze website en sociale media een wedstrijd om tickets te winnen voor …
13 jun
Filmbespreking
Amerika, 1961. Drielingbroers Bobby, Eddy en David worden vlak na hun geboorte van elkaar gesche…