Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

14 aug
Adoptie ID

Wie is Yaomi en wat is haar link met adoptie?



Naam: Yaomi
Leeftijd: 29
Geboren in: Tongling (China)
Opgegroeid in: Nederland

Wat is jouw link met adoptie?

Ik ben zelf geadopteerd en heb een boek geschreven voor volwassen geadopteerden die stappen willen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling, Adoptie Nazorg, als volwassen geadopteerde omgaan met adoptieproblematiek. Daarnaast heb ik ook een kort e-boek gemaakt: Geadopteerd, wat betekent het voor jou? In alles wat ik doe probeer ik wetenschap, spiritualiteit en natuur samen te brengen. Dat is ook de essentie van de boeken.

Welke weg heb je zelf afgelegd?

Toen ik 8 maanden was, kwam ik in een weeshuis terecht en met 14 maanden ben ik geadopteerd. Ik ben gelukkig in een liefdevol gezin terecht gekomen, maar dat betekent niet dat ik geen problemen heb gekend die met adoptie te maken hebben. Als kind was ik altijd heel erg vrolijk, maar dat veranderde naarmate ik ouder werd.

Nu weet ik dat ik tegen verschillende adoptiegerelateerde thema’s aan liep. Hechtingproblematiek, verdriet, angst, afgewezen voelen, loyaliteitsconflict en identiteit speelden onder andere een grote rol. Vanaf mijn 18de begon ik me hier bewust van te worden en ben ik ermee aan de slag gegaan. Daar ben ik nu onwijs blij mee.

Mijn angst om in het onbekende te stappen, mijn bindings- en verlatingsangst en mijn innerlijke onrust heb ik los kunnen laten. Je kan je voorstellen dat er nu energie ‘over’ is en die probeer ik te benutten op een manier waarbij ik hopelijk wat positiefs kan bijdragen aan de wereld.

Wat doe je precies met je praktijk Yao Coaching?

Yao Coaching omvat een heleboel dingen.

Zoals ik al zei, heb ik in de eerste plaats een boek geschreven voor geadopteerden. Zo kreeg ik de smaak te pakken en heb ik een nieuw boek geschreven: Het Element Principe. Dit boek is speciaal voor introverte en hooggevoelige mensen die uit balans zijn geraakt, om welke reden dan ook, en die balans willen herstellen.

Daarnaast werk ik graag samen met professionals. Zo leid ik o.a. met een andere geadopteerde professional adoptiegroepen. Het gaat telkens om een klein groepje waarin (h)erkenning centraal staat. We bespreken verschillende thema’s, op maat van de groep. Mijn collega is psychosociaal therapeute, ik kom uit de wetenschappelijke wereld en we zijn allebei ervaringsdeskundige. Op die manier vullen we elkaar goed aan. Geadopteerden uit Vlaanderen zijn trouwens ook meer dan welkom in deze adoptiegroepen. We zitten vlak over de grens met Limburg.

Om deze innerlijke reis te ontdekken, is het ook belangrijk om tot rust te komen. Daarom geef ik speciaal afgestemde klankschaalmassages en klankreizen. Klankschaalmassages zijn een vorm van ‘soundhealing’ waarbij klanken en trillingen gebruikt worden om iemand in balans te brengen. Klanken en trillingen worden gecreëerd door klankschalen (soms ook stemvorken en andere instrumenten) en zijn tot diep in het lijf te voelen. Denk aan een concert waar je naartoe gaat en niet alleen de muziek hoort, maar ook kan voelen. 

Kortgezegd staan balans en gezondheid centraal in alles wat ik doe. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het (opnieuw) veilig voelen na een impactvolle gebeurtenis (en met name dus adoptie). 

In je praktijk werk je volgens Het Element Principe. Kan je daar wat meer uitleg over geven?

Het Element Principe heb ik ontwikkeld voor iedereen die op zoek is naar balans. Ik werk met een combinatie van wetenschap, spiritualiteit en natuur. Zelf kom ik uit de wetenschappelijke wereld en ik geloof dat een evenwicht tussen deze aspecten belangrijk is om tot een eigen balans te komen. De wetenschap hebben we nodig om kennis op te doen, spiritualiteit kan een belangrijke verdieping geven en de natuur werkt positief op ons systeem.

Ik denk dat Het Element Principe kan helpen om te ontdekken waarom patronen van stress, onrust en spanning ontstaan en hoe je deze van binnenuit los kan laten en hoe je hier positieve invloed op kan uitoefenen. Alle boeken die ik heb geschreven omvatten een deel psycho-educatie (informatie over hoe ons brein werkt en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn) en een deel verdiepende vragen. In mijn beleving is het belangrijk om autonomie te stimuleren door zelf te blijven nadenken over wat de opgedane kennis betekent voor de lezer zelf.

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Ik hou onwijs veel van mijn werk, dus ik hoop dat ik het nog heel lang mag doen en op deze manier mag bijdragen aan een gezondere wereld. Met Het Element Principe wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om hun eigen balans te vinden. Hoe mooi zou het zijn wanneer er meer mensen in balans zijn en we opnieuw meer innerlijke vrijheid voelen?

Daarnaast hoop ik vooral nog veel mooie momenten te mogen meemaken met mijn (adoptie)ouders, zusje en de liefde van mijn leven.

Het e-boek voor geadopteerden kan je hier terugvinden. Wil je alvast kennismaken met Yaomi en haar methode? Dan kan je hier het gratis e-boek downloaden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van het traject met Praktijk Rootz en adoptiegerelateerde onderwerpen. Direct contact opnemen met Yaomi doe je via haar website.

Gepost in: Adoptie ID

25 apr
Verhaal
Wanneer je meer dan twee ouders hebt Meerouderschap is een belangrijke basisgedachte bij ado…
15 apr
Hulpverlener in de kijker
Laetitia Lebbe is een hulpverlener op onze adoptiekaart. Zij werkt als beeldend therapeut met ki…
29 mrt
Verslag
Benieuwd naar onze werking? Het jaarverslag van Steunpunt Adoptie 2023 is af! In het jaarverslag…
28 mrt
Verhaal
Wanneer je meer dan twee ouders hebt Meerouderschap is een belangrijke basisgedachte bij ado…