Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

21 jun
Verslag

De a-teensdagen worden in samenwerking met VAG georganiseerd. Je vindt dit verslag ook terug in het eerstvolgend VAG-magazine.

Op zaterdag 22 mei was het zover: een nieuwe a-teensdag! Het was sinds het peddelsurfen in september geleden dat er een a-teensdag kon doorgaan. We keken er dus allemaal erg naar uit.

Deze keer trokken we naar De Blaarmeersen in Gent voor een hoogteparcours. Aanwezig waren tien tieners, buddy Dries, buddy Gisèle en Kristien van Steunpunt Adoptie. De tieners (en hun ouders als bereidwillige chauffeurs) kwamen van heinde en ver om erbij te zijn, van diep in de Kempen tot Leuven.

Zwemmen in de zwemvijver zat er helaas niet in. De weersvoorspelling luidde: zwaarbewolkt met lokaal hevige buien en een maximumtemperatuur van 12 graden. En dat voor eind mei! Toch waren de weergoden ons bijzonder gunstig gezind, want juist toen wij de hoogte ingingen, bleef het wonder boven wonder droog.

Het hoogteparcours bestond uit drie omlopen op verschillende hoogtes. De a-teens legden het parcours af op 3,5m hoogte. Af en toe hing er iemand ‘vast’ (uiteraard hang je sowieso beveiligd vast) en moest de begeleider een duwtje geven zodat je terug het evenwicht en de armkracht kon vinden om verder te gaan. Na een reeks van ziplines landde iedereen met beide voeten terug op de grond.

Na het afleggen van het hoogteparcours begon het fel te regenen, maar wij zaten gezellig - en met enigszins vermoeide armen - onder een afdak te genieten van een hapje en een drankje.

De volgende a-teens gaat door op 11 september in Antwerpen en wordt een workshop skateboarding. Inschrijven kan nu al! Graag tot dan!

Gepost in: Verslag

29 jul
Boekbespreking
Eerder stond het al in onze zomertips: ‘Een nieuwe wereld in 100 dagen’ is een aanrader! Vera Va…
01 jul
Tips & tricks
Weet je nog niet precies wat te doen deze zomervakantie? Wij verzamelden verschillende tips die …
21 jun
Verslag
De a-teensdagen worden in samenwerking met VAG georganiseerd. Je vindt dit verslag ook terug in …
10 jun
Interview
Michiel en Kristof zijn sinds 2016 de pleegzorgers van Ferre. Tien maanden na de komst van Ferre…