Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

02 apr
Tips & tricks

De paasvakantie is voor sommige gezinnen al een weekje bezig. Toch willen we jullie deze lees-, luister- en kijktips niet onthouden!

Lezen

  • Allemaal Anders – Kim ter Horst: In ‘Allemaal Anders’ mag Noera Natuur het leven op aarde maken. Noera maakt iedereen uniek, want niets is gek en iedereen mag er zijn! Wilde Haren, opgericht in de zomer van 2020 door Loulou Drinkwaard en D’Avellonne van Dijk, gaf dit kinderboek uit en focust op verhalen die onze diverse samenleving weerspiegelen. Een weetje: Wilde Haren zal mee instaan voor de vertaling van de poëzie van Amanda Gorman die tijdens de inauguratie van president Biden ‘The Hill We Climb’ bracht.
  • Het huis met de gele deur – Hanne Luyten: In het huis met de gele deur wonen zeven kinderen en twee mama’s, elk met een eigen verhaal. Het kinderboek is volledig op rijm geschreven en gaat over een gezin waar kinderen er met ál hun emoties mogen zijn.
  • De vondelingen – Diane De Keyzer: Vondelingen zijn voorpaginanieuws, maar ze zijn ook van altijd en overal. Diane De Keyzer vertelt de vondelingengeschiedenis van de klassieke oudheid over de middeleeuwen tot de vondelingenluik anno 2021. Ze wil hierbij een verhaal geven aan duizenden ongewenste en naamloze kinderen.
  • Schaduwmoeder – Kathleen Vereecken & Arielle Sleutel: Het boek ‘Schaduwmoeder’ viert dit jaar zijn tiende verjaardag en is nog steeds zo waardevol. Verschillende Belgische afstandsmoeders brengen er hun verhaal. Zo doorbreken ze het dubbel taboe dat bestaat rond het afstaan van een kind voor adoptie.
  • Moeder van de rekening – Steven W. Moscher: Geen boek over adoptie, maar wel een hard, waargebeurd en aangrijpend verhaal van een Chinese verpleegkundige die zowel slachtoffer als uitvoerder van de eenkindpolitiek werd.

Luisteren

  • Omdenken – Berthold Gunster: Het principe van ‘omdenken’ is van toepassing op elk probleem. Door omdenken maak je de stap van ‘ja, maar’ naar ‘ja, en’, waardoor een feit - waar je in eerste instantie last van had - een nieuwe mogelijkheid wordt. Wat als je zoon de hele tijd gamet? Wat als je dochter enkel frisdrank wil drinken? Wat als je dat beeld van ‘de perfecte ouder’ moeilijk kan loslaten? Omdenken biedt een antwoord.
  • Als Hechten Niet Vanzelf Gaat / Grenzeloos Gewenst – Esther Groenewegen & Indra Hagelstein: Esther Groenewegen, auteur van ‘Als Hechten Niet Vanzelf Gaat’, gaat in gesprek met Indra Hagelstein, auteur van ‘Grenzeloos Gewenst’. Indra is geadopteerd uit China en kennen jullie van onze adoptie ID.

Kijken

  • Waar is Mark?: Documentairemaakster Lidewij Nuitten gaat op zoek naar haar eerste jeugdliefde Mark, maar eigenlijk wordt het een verhaal over adoptie. Heb je de docu gemist? Herbekijken kan via VRT NU.
  • Float : ‘Float’ is een korte animatiefilm van Pixar. Bobby Rubio (schrijver en regisseur) droeg de film op aan alle gezinnen met kinderen die ‘anders’ zijn en in het bijzonder aan zijn zoon, Alex, die de diagnose ASS heeft.

Gepost in: Tips & tricks

20 sep
Vacature
Word jij onze nieuwe collega?! We zijn momenteel op zoek naar een halftijdse administratief …
10 sep
Actueel
Afgelopen donderdag 2/9 werd het rapport van het expertenpanel interlandelijke adoptie gepublice…
09 sep
Actueel
‘Wij weten hoe het voelt om geadopteerd, (kandidaat-) adoptieouder of eerste ouder te zijn.’ …
02 sep
Actueel
Het expertenpanel interlandelijke adoptie heeft op 2 september '21 een rapport met aanbevelingen…