Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

25 sep
Verslag

Op 23 september ging de derde editie van ‘A-teens’ door! 7 jongeren tussen 12 en 19 jaar kwamen samen op een zonnige dag in Gent. Na een korte voorstelling aan de hand van enkele spelletjes in het Baudelopark, werd het tijd voor een verfrissend ijsje.

We doorkruisten Gent langs de Vrijdagsmarkt, de Korenmarkt en de Werregarenstraat – beter bekend als het graffitistraatje’ – om zo onze bestemming te bereiken: Cube Zero in Gent!

De Cube Zero is een ruimte waar je verschillende ‘Escape Games’ kan spelen. In groepjes van 5 gingen we de kamer ‘Find The Altar Piece’ en ‘Escape Wonderland’ binnen. Binnen de 60 minuten moesten we ontsnappen door verschillende puzzels, raadsels en opdrachten uit te voeren, in het thema van de kamer. En jawel hoor, beide teams slaagden er in om alle raadsels op te lossen en op tijd de kamers te verlaten, hoera!

Na dit spannend uurtje in de escape room, werd het tijd om de terugtocht naar de Gordunakaai in te zetten. Tijdens het wandelen langs de Leie konden we nog genieten van de stralende avondzon op ons gezicht.

Eens aangekomen bij Steunpunt Adoptie werden we verwelkomd door lekker frisse mocktails. Na een toast op een geslaagde dag werd er door iedereen samen gekookt. Op het menu stonden lekkere wraps, wat door iedereen gesmaakt werd na zo’n actieve dag!

De dag werd afgesloten bij een gezellig kampvuurtje, waar contactgegevens werden uitgewisseld en er nog volop gebabbeld kon worden. Een ding is zeker: zo’n toffe dag is voor herhaling vatbaar!
Bedankt aan alle jongeren om er samen een fantastische dag van te maken!

 

Gepost in: Verslag

15 apr
Hulpverlener in de kijker
Laetitia Lebbe is een hulpverlener op onze adoptiekaart. Zij werkt als beeldend therapeut met ki…
29 mrt
Verslag
Benieuwd naar onze werking? Het jaarverslag van Steunpunt Adoptie 2023 is af! In het jaarverslag…
28 mrt
Verhaal
Wanneer je meer dan twee ouders hebt Meerouderschap is een belangrijke basisgedachte bij ado…
23 feb
Actueel
De adoptiewetgeving in Vlaanderen wordt momenteel hervormd. Hieronder vind je een overzicht van …