Hoe ga je ermee om als je adoptiekind niet meer in jouw buurt wil zijn, in jouw ogen onbegrijpelijk gedrag stelt of jullie je niet meer veilig voelen bij elkaar?
Soms raken ouders en jongvolwassen geadopteerden vervreemd van elkaar, begrijpen ze elkaars noden niet (meer), zorgen verwachtingen of trauma’s langs beide kanten voor een negatieve of zelfs onveilige dynamiek tussen ouder en kind. In zulke situaties kan het voor jou als ouder lastig zijn om het overlevings- of hechtingsgedrag van je adoptiekind te herkennen en te kaderen. Wat lokt dit bij jou uit? Hoe kan je je opvoedingstaak een nieuwe invulling geven?
In deze groepsbegeleiding zoeken we samen terug naar verbinding: verbinding met je kind, maar ook met andere adoptieouders en je ruimere netwerk. We ontmoeten elkaar in ons verhaal en vinden daar (h)erkenning.
Elke sessie in deze groepsbegeleidingen focust op een bepaald thema. Katherine en Nele geven een theoretisch kader waarmee je aan de slag kan.
Het thema van deze sessie is 'Zelfzorg: waar liggen mijn grenzen en hoe bewaak ik ze?'
Katherine en Nele staan stil bij vragen als:
Voor wie?
Adoptieouders van jongvolwassen geadopteerden (vanaf 16 jaar tot de volwassen leeftijd). De plaatsen zijn beperkt (max. 12 gezinnen).
Begeleiders
Katherine D'Hoore, educatief en nazorgmedewerker bij Steunpunt Adoptie
Nele Vanmassenhove, educatief en nazorgmedewerker bij Steunpunt Adoptie
Waar?
Raas van Gaverestraat 67, Gent
Prijs?
15 euro per persoon