Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Relaties: opstellingsdag voor geadopteerden

-

Op 10 september organiseren we in samenwerking met Renate van Geel en Bina de Boer van Adoptee Foster care een opstellingsdag voor geadopteerden over de impact van afgestaan, verplaatst en geadopteerd zijn op relaties.

De scheiding tussen moeder en kind bij afstaan voor adoptie verbreekt abrupt en permanent de unieke verbinding tussen beiden. Onder de noemer van onveilige hechting zijn gedragswetenschappers het al decennialang eens over de impact hiervan op de psychologische, emotionele en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Recentere inzichten vullen aan dat veiligheid en binding deze hechting voorafgaan. Het onderbreken van de verbinding tussen moeder en kind maakt het voor geadopteerden vaak moeilijk om vervullende relaties aan te gaan en te onderhouden. Omgang met anderen raakt, onbewust, aan de existentiële angst van veel geadopteerden voor binding, afwijzing en scheiding.

Aan de hand van theorie en systemisch (opstellings)werk wordt meer zicht geboden op de dynamieken die spelen wanneer je geraakt wordt in je pijn en kwetsbaarheden rond o.a. veiligheid, vertrouwen, verbinden, hechten en afwijzing. Op die manier kunnen belastende patronen, zowel voor de geadopteerde als voor diens omgeving, (h)erkend en doorbroken worden.

Van belang voor het herstellen van de verbinding met anderen is in de eerste plaats het herstellen van de verbinding met zichzelf.

Begeleiding
Renate van Geel (°Zuid-Korea, psychologisch consulent, trauma- en adoptiesensitieve begeleiding en coaching, adoptiecoach Adoptee & Foster care België) en Bina de Boer (°India, senior trainer en coach Adoptee & Foster care, systemisch trainer en coach, docent Hogeschool Arnhem en Nijmegen)

Waar?
VCOK, Gent, Raas van Gaverestraat 67a

Wanneer?
zaterdag 10 september 2022, 9u30 tot 16u30

Voor wie?
Geadopteerden

Prijs?
30 euro per persoon

Het is handig om lunch, een dekentje en extra sokken mee te brengen.

Deze opstellingsdag is volzet.

Heb je vragen? Misschien vind je ze hier wel tussen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen