Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

Ik overweeg mijn kind af te staan, waar kan ik terecht?

Als je ongewenst of ongepland zwanger bent, kan je contact opnemen met Fara. Fara luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes. Je kan met hen bellen, mailen of chatten (gratis) of een (beeldbel)gesprek vastleggen (betalend, sociaal tarief mogelijk). Ook kan je op hun website keuzehulpongeplandzwanger.be gratis aan de slag met informatie en opdrachten om een weloverwogen beslissing te maken. 

Daarnaast kan je terecht bij Adoptiehuis, de (enige) binnenlandse adoptiedienst in Vlaanderen. Adoptiehuis biedt begeleiding en ondersteuning in alle situaties van ongewenste of ongeplande zwangerschap. Hierbij hoeft de keuze voor adoptie zeker nog niet gemaakt te zijn. Alle opties kunnen nog open liggen. Het doel is dat de begeleiding resulteert in de keuze die het best is voor jou. Contact met Adoptiehuis is volledig gratis en (anoniem) mogelijk via telefoon, e-mail chat of persoonlijk gesprek. Je kan op eender welk moment contact opnemen met Adoptiehuis, zowel voor als na de bevalling.

Als je er voor zou kiezen om je kind af te staan voor adoptie, zal Adoptiehuis je hierin verder begeleiden. Hierbij zullen zij zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen bij de keuze van adoptieouders. Na de geboorte kan je ervoor kiezen om je kind ofwel meteen te laten plaatsen bij de kandidaat-adoptieouders ofwel gedurende de bedenktijd (minimum 2 maanden) bij een pleeggezin. In die periode kan je je kind nog zien en ook nog steeds besluiten om je kind zelf te houden.

Naar het FAQ overzicht