Contacteer ons of spring binnen op Raas van Gaverestraat 67b in Gent.

Ontdek onze groepsbegeleidingen, en evenementen.

Het laatste nieuws en interessantste weetjes over de wereld van adoptie.

Ontdek een hulpverlener bij jou in de buurt via deze handige adoptiekaart.

27 jun
Tips & tricks

Het is weer zover: de zomervakantie staat voor de deur! Voor wie tijdens de zomerperiode graag iets leest of kijkt dat met adoptie te maken heeft, hebben wij hebben enkele tips op een rij gezet.

Lezen

Voorbij transnationale adoptie. Een kritische en meerstemmige dialoog bundelt 27 bijdrages die aandacht hebben voor de bredere machtsstructuren en sociaal-politieke contexten die transnationale adoptie vormgeven. Alle bijdrages zijn geschreven door geadopteerden en bondgenoten. Lees ook ons interview met de drie redacteurs. Of bekijk het gratis webinar dat we met hen over het boek organiseerden.

In Mam, ik kan niet meer vertelt Betty van Brunschot over de onveilige jeugd die ze heeft ervaren als adoptiekind en het proces van herstel en genezing dat daarop volgde. Betty schrijft in een vlotte, zeer leesbare stijl over adoptie, kindermisbruik en seksueel misbruik. Deze leestip komt dus met de nodige trigger warnings. Heb je het boek gelezen en wil je er met iemand over praten? Neem contact op met ons of met Nupraatikerover.be.

Wil je meer weten over allerlei thema's die met adoptie te maken hebben? Neem dan zeker eens een kijkje in onze kennisdatabank. Deze artikels worden door jullie het vaakst gelezen:

Kijken

De nieuwe Netflixdocumentaire Black Barbie schetst de lange weg van de eerste zwarte barbiepop: van een experiment met kinderen tot de eerste doos met zwarte barbiepoppen. Het is een docu over het belang van representatie en een pop te zien die op jou lijkt.

In de documentaireserie Pete en de bananen onderzoekt journalist Pete Wu het mooiste dat er is: de liefde. Alleen voor een 'banaan' gelden andere dateregels: zij staan namelijk tussen twee vaak botsende culturen in. De Chinese cultuur van hun ouders en de Nederlandse waarin ze zijn opgegroeid. Samen met andere 'bananen' bespreekt Pete zijn eigen onzekerheden over de heersende westerse schoonheidsidealen en de fetisjering van Oost-Aziaten.

Netflixserie Colin in Black & White is gebaseerd op de jeugd van Colin Kaepernick, de zwarte American footballspeler die bekend werd vanwege zijn stille protest tegen politiegeweld en racisme.

Sinds kort vind je op ons webinarkanaal een uitgebreid aanbod webinars die we in het verleden organiseerden. Kon je toen niet meevolgen? Of hoorde je pas achteraf van een webinar? Geen probleem! Vanaf nu kan je deze webinars dus herbekijken voor een kleine prijs (5 euro).

Gepost in: Tips & tricks

04 jul
Interview
Sam van den Haak werd geadopteerd uit Sri Lanka toen ze twee jaar oud was, volgens haar paspoort…
27 jun
Tips & tricks
Het is weer zover: de zomervakantie staat voor de deur! Voor wie tijdens de zomerperiode graag i…
25 jun
Verhaal
Wanneer je meer dan twee ouders hebt Meerouderschap is een belangrijke basisgedachte bij ado…
13 jun
Vacature
Heb jij een passie voor (het werken met) mensen en beschik je over een natuurlijke gave om te lu…